Hur ser din naturliga rytm ut?

Mitt 2018 har börjat med en spännande berg- och dalbana. Jag valde flow som mitt tema för det nya året och det är otroligt intressant hur närvarande det ordet har varit direkt från start.

De första tre dagarna på året kom jag in i en galet härlig skaparflow då jag skapade från morgon till sena kvällar. Jag var hög på endorfiner och hade massor av energi. Den fjärde dagen upplevde jag att jag kraschade. Jag hade inget driv att skapa något utan låg på soffan och tittade på film efter film.

Det som är spännande i sammanhanget är att ett liknande mönster upprepade sig den gångna veckan. Jag var i en grym skaparflow de första fyra dagarna, men den femte låg jag på soffan och konsumerade webinarier och diverse klipp online.

Precis som veckan innan gick jag runt med dåligt samvete. Jag vill så mycket just nu, att även om jag förstår att jag behöver tid till återhämtning, så har jag svårt att låta det ske. Det finns så mycket roligt att skapa och driva framåt. I slutet av min magplask-på-soffan-volym-2-dag kom jag dock fram till en viktig insikt.

Jag insåg att jag faktiskt hade skapat den dagen också. Genom att tillåta mig själv att bara vara och ta emot av andras skaparglädje, hade jag lärt mig massor, kommit på lösningar och fått ett antal nya idéer.

Baserat på de senaste två veckorna har jag börjat få känsla för min egen naturliga rytm i min nya vardag som egenföretagare. I den rytmen verkar det i alla fall för närvarande ingå intensiva dagar av skapande och dagar med ställtid för att fylla på med det som behövs för nästa våg av skapande. Jag tror mig vara något på spåren som kan göra en stor skillnad för mig och stärka min känsla av flow framåt. Fortsättning följer!

Hur ser din naturliga rytm ut? Är det vissa dagar och stunder som du upplever att du får mer gjort än andra, både på jobbet och privat? Ger du dig själv ställtid och hur upplever du den? Kan du se mönster?

Jag uppmuntrar dig att reflektera över din personliga rytm. Se om du genom att bli medveten om den kan i nästa steg lägga upp dina dagar så att du skapar dig själv en skön flow med både görande och ställtid – och det med gott samvete.

Comments

  1. Gunilla

    Visst har vi olika rytmer….jag ser mina under dagen. Förmiddagen är ägnad åt reflexion och skapande.
    Efter lunch går jag in i ett annat ”rum” där jag förlägger rutinuppgifter eller enklare planering. Visst finns det undantag men oftast är det så här.

Add A Comment

tio − 8 =