Dreamality = en kurs om pengar?

Den frågan har jag fått några gånger och jag förstår förvirringen då vi på Dreamality kursen pratar om ”pengabilder”. Men Dreamality är om så mycket mer än pengar.

När jag gick min första Dreamality kurs våren 2014 så gick jag den inte för att jag hade kämpigt med pengar.

Däremot satte jag fast och kände mig vilsen på andra områden i livet och längtade efter ett space att få andas en stund och få drömma helt fritt.

Väl på kursen visade det sig att jag visst hade ”pengabilder”.

Det var bara det att mina pengabilder visade sig inte så tydligt inom området pengar, men desto tydligare på andra områden. Precis där jag upplevde mig stå och stampa.

Där och då kom insikten om att de sk. pengabilderna var ingången till att medvetandegöra alla de sanningar och programmeringar som jag hade fått med mig, blivit pålagd och köpt mig in på från mina föräldrar, samhället, media osv. redan väldigt tidigt i livet. Och inte bara gällande pengar utan om allt i livet.

Jag såg plötsligt supertydligt hur mina omedvetna ”pengabilder” hade styrt mig i livet.

Hur jag hade förminskat mig och anpassat mig gång på gång på arbetsplatser, i relationer osv. Hur jag på olika sätt hade försökt att göra mig till någon som jag trodde förväntades av mig. Av personer runtomkring mig och samhället. Allt enligt de ”pengabilder”, sanningar och trosföreställningar, som jag bar med mig.

I och med den nya medvetenheten om dem kunde jag börja släppa taget av de sanningar som tydligt inte ens var mina, och de sanningar som inte alls längre servade mig. Det var som att lyfta en stor säck med sten från axlarna.

Och framför allt kunde jag börja fritt utforska och välja hur jag ville se på situationer, skapa och vara ute i livet. Helt enkelt skapa, uttrycka och leva ifrån min egen sanning.

Nu undrar du kanske om jag kunde göra det på studs efter en 2,5 dagars kurs? Nej, det gjorde jag inte.

Jag hade levt med ett visst sätt att se på livet, att agera och vara, i drygt 35 år. För mig kändes det naturligt att det inte gick att ändra på allt på 2,5 dagar.

Jag har också insett under de senaste åren att våra kroppar är extremt smarta och de vill oss väl. De frigör oss från det som vi vill släppa i den grad åt gången som vi mäktar med både fysiskt och psykiskt.

Utöver allt det jag var kapabel att släppa på kursen, vaknade jag till att tydligt se hur jag gick runt i livet och bar med mig en massa rent ut sagt skit som bara tyngde ner mig och var till ingen nytta för någon.

Kursen gav mig en rejäl skjuts i riktning att hämta hem mig själv, börja formulera mina egna sanningar och tro på att jag kan skapa och leva det liv jag innerst inne vill.

Om det har varit halleluja hela vägen efter kursen? Nej. Det har varit som att lära sig att gå på nytt.

Jag tog några steg, blev rädd, vinglig och ramlade ihop. Hamnade i gamla trygga mönster för att se igen att de inte gör mig någon nytta. Samlade mod för att ta ett par steg igen mot det nya. Blev överväldigad och rädd och ramlade. Bara för att hämta kraft att ta mig framåt igen steg för steg. Ju fler steg jag tog desto lättare blev det att ta nya steg och tro på att benen bär.

Fortfarande när jag hoppar och tar an för mig helt nya saker och situationer kan vissa av de gamla falska sanningarna lyfta sitt huvud och börja tjattra inombords.

Men tack vare de verktygen som jag fick med mig från Dreamality kursen, och som jag sedan valde att utbilda mig vidare inom, så brukar jag snabbt kunna identifiera vad som pågår och antingen förändra själv, eller också tar jag hjälp utifrån om jag fastnar i tankesnurror och kommer inte loss på egen hand.

Jag har inte tid med och jag tolererar inte längre att låta mig själv sitta fast i skiten i dagar, månader och år. Istället vill jag hantera det så fort som möjligt för att kunna lägga min tid, fokus och energi på att skapa och leva mitt liv.

_

Känner du dig stå fast i nåt område i livet – relationer, arbete, pengar eller annat? Har du tid att fortsätta ”stå fast” ytterligare dagar, månader, år? Har du en önskan att frigöra dig och utforska vad det är du verkligen vill? Eller äntligen gå för det du redan vet att du vill?

Jag vill i så fall varmt rekommendera att du läser mer om Dreamality här eller på www.dreamality.se och anmäler dig på en kurs nära dig!

Add A Comment

14 − nio =